utorak, 9. lipnja 2015.

Četvorka mačeva - teško bolestan, u dubokoj kontemplaciji ili...

... na godišnjem odmoru :) Barem mi se tako četvorka mačeva odigrala u nedavnom otvaranju gdje sam karte pitala zašto je određene osoba jednostavno "nestala" iz mojeg vidokruga. Prvo sam pomislila na bolest, iscrpljenost, zatim na duhovnu krizu i povlačenje - čovjeka sam na kraju gotovo pokopala, a onda sam se sjetila da je u tarotu najjednostavnije tumačenje često i najpreciznije. Uglavnom, umjesto lutanja oblacima metafizike, podsvijesti i sl., u većini se slučajeva potrebno prizemljiti.

Mačevi su općenito na lošem glasu i često im se pripisuje puno gore značenje od onoga koje najčešće predstavljaju. Čovjek na karti četvorke mačeva nije mrtav, nego odmara, a mačevi nisu zabodeni u njegovo tijelo. Naravno da su teška bolest ili odlazak u ašram na godinu dana uvijek opcija kad pojavi četvorka mačeva, ali uvijek je potrebno uzeti u obzir osobu za koju se radi otvaranje i situaciju, te uz pomoć intuicije i zdravog razuma odrediti najvjerojatniji događaj koji karta predstavlja.

U idućem otvaranju na pitanje "Kad ćemo se sresti?" između ostalog izlazi preokrenuta četvorka mačeva. Što to znači? Pa srest ćemo se kad godišnji završi. As simple as that!