nedjelja, 26. travnja 2015.

Jednostavan način izračuna osobnih karti - osobnost, unutarnje kvalitete i perspektiva razvoja u tarot kartama

Već sam pisala o poveznici između tarota i numerologije, tj. kako se pomoću poznavanja vibracija pojedinih brojeva može olakšati tumačenje karata. Jedan od najvažnijih brojeva u životu svakog od nas definitivno je datum rođenja, koji uvelike određuje našu osobnost i životni put. Poznati mag Aleister Crowley, autor Thoth špila, predlaže metodu kojom iz datuma rođenja pomoću jednostavnog izračuna za svakoga od nas mogu pronaći  osobne tarot karte.
Osobne karte biramo između 22 karte Velike arkane budući da su one sadrže sav spektar etapa razvoja ljudskog bića, emocija, obrazaca ponašanja i svega ostalog što definira neku osobu.

Osobne karte i metoda izračuna

1. Karta osobnosti

Karta osobnosti pokazuje koje  zadaće koje moramo izvršiti i izazove koje moramo proći kako bismo maksimalno razvili svoj osobni potencijal. Naše djelovanje u vanjskom svijetu trebalo bi se voditi porukom karte osobnosti. Izračunava se tako da se zbroje znamenke dana, mjeseca i godina rođenja s time da ako se dobije broj veći od 22, potrebno je zbrojiti znamenke tog broja (npr. datum rođenja 05.09.1982.: 5+9+1+9+8+2= 34, 3+4=7. Osobna karta je Kočija (VII)).

2. Karta duše

Karta duše govori nam koje su naše skrivene snage pomoću kojih možemo pronaći svoje istinsko "ja". Iz nje možemo iščitati unutarnje kvalitete koje moramo razviti da živjeli u skladu sa svojom prirodom. Izračunava se tako da se zbroje znamenke karte osobnosti, a ako je broj karte osobnosti jednoznamenkast, brojevi osobnosti i duše su identični.

3. Karta rasta

Izračunava se za tekuću godinu i pokazuje energije koje će u toj godini prevladavati. Dobija se tako da se zbroje znamenke dana i mjeseca rođenja te godine za koju vršimo izračun (npr. 5+9+2+0+1+5 = 22). Dobijemo li broj veći od 22, ponovno zbrajamo znamenke.


Brojevi karata Velike Arkane

1 - Mag
2 - Velika svećenica
3 - Carica
4 - Car
5 - Veliki svećenik
6 - Ljubavnici
7 - Kočija
8 - Pravda (ili Snaga, ovisno o špilu)
9 - Pustinjak
10 - Kolo sreće
11 - Snaga (ili Pravda, ovisno o špilu)
12 - Obješeni
13 - Smrt
14 - Umjerenost
15 - Đavao
16 - Kula
17 - Zvijezda
18 - Mjesec
19 - Sunce
20 - Sud
21 - Svijet
22 - Luda (inače označena nulom)

Nema komentara:

Objavi komentar