ponedjeljak, 6. travnja 2015.

Kako prepoznati dobrog majstora tarota?

Svatko od nas barem se nekoliko puta našao u situaciji, gdje bi bio spreman dati sve za odgovor na samo jedno pitanje: što nosi budućnost? Upravo zbog toga kroz povijest su razvijeni brojni sustavi divinacije kao što su tarot karte, rune ili I Ching. Tarot je s razlogom jedan od najpopularnijih metoda divinacije u Hrvatskoj, budući da se (za razliku od npr. I Chinga) koristi simbolikom koja je relativno bliska i razumljiva zapadnom čovjeku.

Tko je dobar majstor tarota?

Dobar majstor tarota  nije vidovnjak ali nužno mora posjedovati dobru dozu intuicije i često može mnogo toga reći o vama već na temelju jedne karte. Majstor mora veoma dobro poznavati značenja svih 78 karata u špilu da bi mogao savjetovati klijenta. Simbolika tarot karata je vrlo kompleksna i zahtijeva poznavanje numerologije, astrologije i osnova kabale. Od onoga koji prosuđuje kartu samo na temelju sličice i eventualno jedne-dvije riječi kao šalabahtera, možete dobiti samo potpuno pogrešan savjet. 

Tarot-majstor informacijski je posrednik između svijeta simbola i svijeta konkretnih zbivanja. On "prelama" sva moguća značenja simbola kroz vaše pitanje i vašu situaciju, da bi vam mogao pružiti koristan odgovor. Koristan odgovor u ovom slučaju je taj koji vam opisuje temelje i skrivene aspekte situacije, pokazuje vam varijante razvoja situacije u budućnosti i savjetuje vas o načinu na koji možete pokrenuti događaje u smjeru varijante koja je pozitivna za vas. O vama ovisi hoćete li prihvatiti savjet, iako se možda kosi s vašim trenutnim željama. 

Tražite li isključivo pozitivne odgovore koji će uvijek biti u skladu s onim što trenutno priželjkujete, vrlo ćete lako naći "majstora" koji će tu vašu osobinu iskoristiti protiv vas i govoriti vam samo ono što želite čuti. Kvalitetan majstor tarota uvijek je objektivan i nepristran, i govori vam ono što mu govore karte. Poanta je u tome da vrlo rijetko, gotovo nikad situacija nije u potpunosti negativna i bezizlazna, a "lošije" karte samo skreću pozornost na ozbiljnost vašeg položaja i načine na koje možete izaći iz njega. 

Kvalitetan tarot-majstor pomoći će vam da formirate pitanje tako da odgovor bude doista relevantan za vas u danom trenutku. Mnogi ljudi u jednom trenutku izgube kompas i sposobnost upravljanja svojom sudbinom i postupcima, pa postanu ovisni o tarot-linijama, konzultirajući se radi raznih nevažnih stvari. Odlučite što je doista važno za vas, sada i ovdje! Postojanje tarota ne isključuje vašu slobodnu volju i mogućnost djelovanja. Tarot vam daje smjernice, ali glavna odgovornost za vaš život  je na vama samima.

Majstor tarota ne treba "modne dodatke" kao što su svijeće, kristalne kugle ili crna kapuljača. Svijeće, tj. energija vatre može se koristiti kod energetskog čišćenja karata ali uglavnom se stavljaju na stol samo radi postizanja osobite, mistične atmosfere koja bi vjerojatno trebala sugerirati da klijent ima posla s pravim magom.


Nema komentara:

Objavi komentar