ponedjeljak, 6. travnja 2015.

Tarot - što simboliziraju štapovi?

Štapovi, mačevi, pehari, zlatnici ...već smo konstatirali kako se boje tarota povezuju s četiri osnovna elementa. Iako se to iz simbola boje štapova (štap / grana koja pušta izdanke) ne bi odmah moglo zaključiti, štapovi u tarotu predstavljaju element vatre i sukladno tome, svojim pojavljivanjem u bacanju pokazuju djelovanje aktivne muške energije, volje i djelovanja. Ako ste upoznati s astrologijom i karakteristikama pojedinih znakova, opći opis vatrenih znakova Ovna, Lava i Strijelca može vam približno predočiti energiju štapova.

Štapovi su najrelevantniji i najlakše je iščitati njihovo značenje kada se pitanje odnosi na biznis, karijeru, realizaciju poslovnih ideja, obaveze i zaštitu vlastitih interesa. Karte štapova od asa do desetke jasno pokazuju razvoj projekta, poduzeća ili karijere od početnog impulsa tj. ideje, preko uspjeha, padova, izazova i postignuća, do konačnog iscrpljenja mogućnosti. Za razliku od zlatnika koji prvenstveno simboliziraju financijsku stranu posla, štapovi su "osobniji" - oni pokazuju vaš osobni potencijal i put prema uspjehu koji je moguć samo putem  aktivnog i usmjerenog djelovanja.

Tko je čovjek štapova?

On je "self-made man", pun inicijative i svaku prepreku vidi kao izazov. Dostojanstven je i nije kavgadžija poput čovjeka mačeva, ali branit će svoje do posljednjeg daha bude li napadnut. Vatra koja plamti u njemu daje mu entuzijazam za postizanjem društvenog priznanja i statusa. On želi voditi, a ne biti vođen. Organizator, menadžer, poduzetnik. Štap je falusni simbol i izdanci na njemu označavaju stvaranje, plodnost, libido. Uspjeh čovjeku štapova ne dolazi sam po sebi, nego ga on uzima kao nešto što mu s pravom pripada. Ponekad pretjeruje i iscrpljuje se u utrci za rezultatima. Preokrenute karte štapova, pogotovo dvorske karte mogu označavati bezinicijativnost, skorojevića i hvalisavca - demonstrativno ponašanje bez pravog pokrića.

Što poručuju štapovi?

Štapovi u bacanju poručuju da je budućnost puna energije i strasti. Kako će se energija vatre manifestirati, zavisi od značenja konkretne karte ali osnovna nota štapova uvijek je potencijal osobnog uspjeha čije ispunjenje ovisi prvenstveno o vama samima. Hoće li vaš projekt, ideja ili novo radno mjesto donijeti i financijski uspjeh, pokazat će konkretnije karte zlatnika, jer štapovi daju rast i ostvarenje koji se ne moraju nužno vezati uz novac. Sreća je na vašoj strani, iako je ponekad morate dohvatiti kroz borbu.

Poruka štapova je: "Djelujte. Tražite i dat će vam se".

Nema komentara:

Objavi komentar