nedjelja, 24. svibnja 2015.

Tarot i profesija - kako utvrditi zanimanje pomoću tarot karata (1. dio)

Zanimanje tj. sfera naše svakodnevne djelatnosti jedna od ključnih stvari koja nas određuje tijekom života. U vlastitoj, kao i u tuđoj percepciji osoba je često poistovjećena sa svojim radnim mjestom, tako je pitanje "Gdje radiš?" obično jedno od prvih pitanja pri upoznavanju. Budući da špil tarot karata sadrži sve arhetipske obrasce ponašanja, sve moguće situacije, stanja i okolnosti, u tarotu se može vidjeti baš svaka profesija, bez iznimke. Pri tome su dovoljne 22 karte Velike arkane budući da su one jezgra špila, ali za lakše pronalaženje odgovora i konkretiziranje mogu se koristiti i svih 78 karata.

Tema zanimanja vrlo je bitna i opširna, tako da sam je odlučila razbiti na nekoliko dijelova. U ovom, prvom dijelu osvrnula bih se prvenstveno na karte Velike arkane i poveznice njihove simbolike sa određenim profesionalnim područjima ali i osobinama čovjeka i konkretnog radnog mjesta. To je bitno zato jer isto radno mjesto u različitim organizacijama može nositi sasvim različite zahtjeve i izazove.

Značenja kojima koristim u svakodnevnoj praksi jesu:

nedjelja, 3. svibnja 2015.

Kako vidjeti svoj prošli život u tarotu? Primjer iz prakse

Primjenom različitih otvaranja tarota i pažljivim tumačenjem karata, možemo baciti pogled u sva područja života...i dalje od toga. Sjećanje na prošle živote kod većine nas skriveno je u dubinama podsvijesti i tek ponekad odjekne u sadašnjosti kao slabašni eho, u obliku talenata, sklonosti, umijeća ili neobičnih navika. Mnoge veze koje imamo s drugim ljudima u ovom životu, karmičke su veze nastale tijekom jedne i više zajedničkih inkarnacija. 

Osim pomoću metode regresije, i pomoću tarota se može saznati koji je naš prošli život bio značajan za ovaj tekući, koje smo greške tada počinili i koje zadatke nosimo sa sobom iz te inkarnacije. Otvaranje "Reinkarnacija" pokazuje sve to i više od toga.