subota, 29. kolovoza 2015.

Promijenite sebe i svoju okolinu uz pomoć tarota

Iako se tarot karte uglavnom promatraju isključivo kao alat za proricanje budućnosti i općenito, za pogled u stvari koje "običnim" putevima nije nikako moguće saznati, one su mnogo više od toga. Ovdje sam već pisala o tome kako je Velika arkana tarota skup arhetipova koji zajedno čine sveobuhvatni model svijeta. Ona je putovanje Lude (0), svojevrsne tabule rase, djeteta koje čisto i bezbrižno kreće na put i kroz karte Velike arkane, od Maga do Svijeta, dolazi u dodir s različitim manifestacijama Svijeta, kanalizira njihove energije i zadržava djelić svake od njih u sebi.

Dakle, svaka od karata nositelj je jedinstvene vrste energije. Budući da je tarot Model svijeta, a svijet je fraktal te od makro prema mikro razini njegovi dijelovi se ponavljaju i uvijek iznova reproduciraju, čovjek kao dio Svijeta, sam po sebi je mikrokozmos i svi arhetipovi stanuju u njemu  i manifestiraju se kroz njega. Nije uzalud zapisano: "Ubiješ li jednog čovjeka, ubio si cijeli svijet". Jednostavna metoda koju ću opisati u nastavku pomaže da se u život pojedinca privuče ona vrsta energije koja mu trenutno nedostaje i potrebna mu je da korigira prvenstveno sebe, a posljedično i svoju okolinu i situacije koje mu se događaju.

Kako bi se to postiglo, potrebno je proživjeti odabranu kartu Velike Arkane. Cijeli proces izgleda ovako:

subota, 22. kolovoza 2015.

Kad tarot daruje ljubav

Iz vlastitog iskustva mogu reći da pitanja o ljubavi s velikim odmakom drže prvo mjesto od svih pitanja koja se postavljaju majstorima tarota ("Da li me voli?" apsolutni je lider). Stoga smatram da nije na odmet u ovom blogu prezentirati nešto više materijala na ovu temu, koja očito zaokuplja umove zaljubljenih djevojaka, žena, a i ponekog muškarca. Koje su to karte koje u tarot-otvaranjima obećavaju ljubav?

četvrtak, 6. kolovoza 2015.

Najbolje tarot otvaranje za one koji žele znati baš sve

Vani traje vruće ljeto 2015. u svojem punom sjaju i sve je teže pronaći vremena za vođenje bloga kad se pored toga nudi toliko sjajnih aktivnosti kao brčkanje u moru, sunčanje i ljetni tulumi. Ipak, ovaj post sam jednostavno morala napisati budući da mi je ovih dana bio rođendan i kao prava ženska znatiželjnica htjela sam zaviriti u godinu ispred sebe. Nemam empirijski dokaz za to, ali ipak željela bih vjerovati  da na rođendan djeluju neke posebne sile i da karte na taj dan jednostavno ne smiju lagati :) Svake godine na svoj rođendan radim jedno te isto otvaranje koje čuvam specijalno za tu prigodu (inače, naravno da se ne mora raditi baš na rođendan niti za godinu dana unaprijed), a ono mi omogućuje da saznam sve, i više od toga. I nikad ne omane.

Malo koje otvaranje ima takvu sveobuhvatnost i preciznost kao "12 kuća horoskopa". Sinteza tarota i astrologije daje mogućnost pogleda u budućnost u apsolutno svim područjima ljudskog života, budući da krug horoskopskih kuća od 1. pa sve do 12. sadrži informacije o baš svim njegovim sastavnicama.