subota, 29. kolovoza 2015.

Promijenite sebe i svoju okolinu uz pomoć tarota

Iako se tarot karte uglavnom promatraju isključivo kao alat za proricanje budućnosti i općenito, za pogled u stvari koje "običnim" putevima nije nikako moguće saznati, one su mnogo više od toga. Ovdje sam već pisala o tome kako je Velika arkana tarota skup arhetipova koji zajedno čine sveobuhvatni model svijeta. Ona je putovanje Lude (0), svojevrsne tabule rase, djeteta koje čisto i bezbrižno kreće na put i kroz karte Velike arkane, od Maga do Svijeta, dolazi u dodir s različitim manifestacijama Svijeta, kanalizira njihove energije i zadržava djelić svake od njih u sebi.

Dakle, svaka od karata nositelj je jedinstvene vrste energije. Budući da je tarot Model svijeta, a svijet je fraktal te od makro prema mikro razini njegovi dijelovi se ponavljaju i uvijek iznova reproduciraju, čovjek kao dio Svijeta, sam po sebi je mikrokozmos i svi arhetipovi stanuju u njemu  i manifestiraju se kroz njega. Nije uzalud zapisano: "Ubiješ li jednog čovjeka, ubio si cijeli svijet". Jednostavna metoda koju ću opisati u nastavku pomaže da se u život pojedinca privuče ona vrsta energije koja mu trenutno nedostaje i potrebna mu je da korigira prvenstveno sebe, a posljedično i svoju okolinu i situacije koje mu se događaju.

Kako bi se to postiglo, potrebno je proživjeti odabranu kartu Velike Arkane. Cijeli proces izgleda ovako:

1. Preispitajte sebe i odredite svoje razloge i ciljeve.

Da bi cijeli proces imao smisla trebate se maksimalno iskreno zapitati:

Koje su moje slabe strane?

Koje područje mojeg života treba korekciju?

Koje iskustvo mi nedostaje?

Koje su moje stvarne potrebe na putu prema harmoniji?


Naravno, možete i sami formulirati pitanje, samo se čuvajte banalnosti.

2. Odaberite kartu. 

Taj dio nije toliko jednostavan kao što se čini, jer je potrebno biti iskren prema sebi i priznati negativne crte karaktera, nedostatak iskustva na nekim područjima, manjak želje da se proživi sve ono što čini čovjekov život ispunjenim itd. Čak i ako odlučimo proživjeti sve 22 karte zaredom, neke od njih teže su, za razumijevanje i stapanje s njihovim principom, Nekome se lako može učiniti da karte kao što su Smrt ili Kula nisu nositelji energije koju želimo privući u svoj život, prije nego što spozna da bez smrti nema života, bez rušenja starog nema gradnje novog, a nakon što prođe Svijet, Luda opet kreće na putovanje.

Luda - impulzivnost, bezbrižnost, otvoreno srce, spremnost na promjene

Mag - inicijativa, djelovanje, volja, usmjerenost prema cilju.

Velika svećenica - razvijanje intuicije, introspekcija, učenje

Carica - obiteljski odnosi, majčinstvo, kreativnost, materijalni komfor

Car - stabilnost, realizacija planova, autoritet

Veliki svećenik - etika, vjera, savjest, više istine

Ljubavnici - pravilan izbor, rješavanje unutarnjeg konflikta, iskušenje

Kočija - hrabrost, novi počeci, disciplina, svladavanje prepreka

Snaga - emotivna zrelost, snaga duha, libido, energičnost

Pustinjak - samospoznaja, preispitivanje životnih vrijednosti

Kolo sreće - promjene u svakom pogledu, razbijanje rutine

Pravda - pronicljivost, pravednost, jasno viđenje situacije

Obješeni - nesebičnost, iskupljenje, napuštanje želje za vlašću i kontrolom

Smrt - transformacija, rastanak, kraj, novi početak

Umjerenost - ravnoteža, harmonija, samokontrola

Đavao - sagledavanje svoje tamne strane

Kula - kidanje starih veza, bolno ali nužno "čišćenje"

Zvijezda - nada, novi ciljevi, inspiracija, mašta, erotika

Mjesec - osvještavanje strahova, rješavanje zabluda, dodir s podsvješću

Sunce - radost,kreativni potencijal, optimizam, nove perspektive

Posljednji sud - donošenje važnog rješenja

Svijet - postizanje cilja, svladavanje proturječnosti, razumijevanje samog sebe i svijeta

Nikad nije dosta ponavljanja da se bit karte Velike arkane ne može svesti na tri riječi. Kako biste odabrali pravu kartu, morat ćete samostalno potražiti informacije o njoj. Između ostalog, možete pitati i mene.

3. Proživite kartu.

Nakon što ste odabrali kartu koja odgovara vašim trenutačnim potrebama, morate se stopiti s njom tj, s višim principom kojeg ona predstavlja kako biste usvojili energiju karte. To radite na što više načina u razdoblju koje vama odgovara (preporučam barem tjedan dana):

- nosite kartu sa sobom ili je stavite na vidljivo mjesto u stanu
- pročitajte što više materijala vezanih uz kartu
- s vremena na vrijeme fokusirajte se na bit karte ili meditirajte na kartu
- pustite da vas u nekim situacijama vodi karta; uradite nekoliko uobičajenih stvari na neuobičajen        način vođeni principom karte (npr. kakvu bi juhu skuhala Vrhovna svećenica?)
- primjećujte slučajne manifestacije energije karte u svakodnevnom životu
- vlastitim rukama stvorite nešto vezano uz kartu (crtež, jelo...)
- uradite sve navedeno ili samo nekoliko stvari s popisa

4. Promatrajte promjene

Što duže proživljavate kartu na ispravan način, jači ćete efekt postići. Većina karti ima područja na kojima će se promjene pokazati vrlo brzo, dok će na nekim područjima trebati nešto više vremena. Naravno da kad se radi o velikim i složenim procesima, za postizanje rezultata trebat će duže raditi s kartom. 

Na kraju, osvrnite se i pogledajte novi aspekt sebe kojeg ste upravo otkrili i promjene koje se poput koncentričnih krugova na vodi uslijed bačenog kamenčića, događaju sasvim spontano. Magija u vašem životu je zagarantirana :)

Broj komentara: 6:

  1. Tako sam uzbudljiva kada pišem ovaj članak kako bih omogućila ljudima da potraže pomoć u bilo kakvom raskidu braka i veze, DR WALE mi je vratio mog bivšeg dečka, hvala vam DR WALE što ste pomogli mnogim situacijama u vezi poput moje da se obnove, bila sam u bolovima sve do dana kada me moja teta upoznala s DR WALEOM da je vratila svog muža snažnom ljubavnom čarolijom uz pomoć DR WALEA, pa sam mu poslala WhatsApp poruku govoreći mu o svom problemu kako me dečko ostavio i kako me vara zbog njezina šefica na poslu plačem cijeli dan i noć, ali DR WALE mi je rekao da će mi se dečko vratiti za nekoliko tjedana i meni je sve što je tražio da učinim sljedeći dan bilo kao san kad mi je poslao poruku i rekao molim te oprosti mi i prihvati me natrag točno ono što sam želio, tako sam sretan sada jer smo ponovo zajedno. jer nikada nisam mislila da će mi se moj bivši dečko tako brzo vratiti tvojom čarolijom. Vi ste najbolji i najveći na svijetu DR WALE. ako ste prekinuli bivšu ljubavnicu ili vas je muž ostavio i preselio se drugoj ženi, želite zatrudnjeti nemojte više biti tužni kontaktirajte: WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Moja djevojka iz srednje škole i ja smo se vjenčali. Oboje imamo četvero djece zajedno. Živjeli smo dobro sve dok nas nije posjetila njezina maćeha. nakon tjedan dana kad je otišla, i moja se žena počela čudno ponašati, kao i ja. Bio sam šokiran i iznenađen jer nikad nisam znao što sam krivo učinio. Rekla mi je da on prekida naš brak i da će povesti i djecu sa sobom. Jer znam da moja supruga nije bila takva žena s lošim srcem, samo sam trebao na vrijeme potražiti rješenje. Tako sam naišao na DR WALE-a i vidio mnogo dobrih svjedočanstava o njemu na internetu. pa sam ga kontaktirao i rekao mu sve što se događa sa mnom. DR WALE mi je rekao da će pripremiti čaroliju za mene i zamolio me da uzmem neke stvari koje sam platio. Nakon što je bacio čini za mene, pokazalo se da iza svega što se događa u našem braku stoji maćeha moje žene. Napravila je čaroliju da razdvoji mene i moju ženu, maćeha moje žene je sad u sramoti. Sve zahvaljujući DR WALE-u kojeg sam upoznao u pravom trenutku da mi pomogne iz ove zbrke. DR WALE je dobar čovjek od svojih riječi. i ti se možeš obratiti, i on će ti vratiti sreću. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ILI Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Raskid je bolan, ponekad se pretvaramo da smo dobro, ali nismo, borba da vratimo onoga koga volimo također je borba da vratimo svoju radost i sreću. Nakon što je moja djevojka s kojom sam bio godinu dana prekinula sa mnom, jedva sam mogao govoriti, a da ne zaplačem. Osjećao sam se zaslijepljeno i nisam znao što učiniti. Nisam znala mogu li ga vratiti, a tjeskoba je bila nepodnošljiva. Pretražio sam internet i nakon čitanja bezbrojnih članaka i web stranica o čarolijama, naišao sam na DR WALE WhatsApp: +2347054019402. Htjela sam natrag našu vezu i DR WALE mi je garantirao da će mi se dečko vratiti. Dakle, slijedio sam upute i planove koje mi je dao DR WALE i za nekoliko dana ponovno smo bili zajedno i tako zaljubljeni! Znam da se to ne događa uvijek tako brzo, ali DR WALE je rekao da su njegove čarolije učinkovite i jesu! Tako sam zahvalan i mogu hrabro reći da ako ste prekinuli i želite vratiti tu osobu, stupite u kontakt s njim jer DR WALE je bog na Zemlji i također se specijalizirao za čarolije za trudnoću vašeg partnera, da se izliječite od bilo koje bolesti ili bolesti, da dobijete na lutriji E.T.C. Nikada neću zaboraviti kako mi je pomogao. WhatsApp: +2347054019402 ILI E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Pun sam radosti podijeliti ovo svjedočanstvo ovdje. Naišao sam na svjedočanstvo gospođe T o tome kako joj je DR WALE pomogao spasiti brak i pomogao joj da se vrati na posao s kojeg ju je šef planirao otpustiti. Ali kao što je rekla uz pomoć DR WALE-a sve se vratilo u normalu za nju. Nakon što sam pročitala njezino svjedočenje, kontaktirala sam dr. WALE jer sam se ozbiljno posvađala sa svojim mužem. Planirao je prekinuti naš devetogodišnji brak. Nakon što sam rekla DR. WALE-u što se događa u mom braku, rekao mi je da će sve biti u redu u mom braku i ja sam mu vjerovala. Tako mi je napravio čaroliju i eto, moj muž se opet počeo dobro ponašati prema meni. Drago mi je što sam naišao na svjedočanstvo gospođe T jer mi je ono pomoglo pronaći mir i spokoj u vlastitom braku. I vi možete kontaktirati DR WALE-a na njegov WhatsApp/Viber +2347054019402 ILI drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Postoji jedna osoba za koju znam da možete razgovarati nasamo i riješiti svoj problem, ta osoba je DR WALE, bacitelj koji koristi svoju duhovnu moć da promijeni živote toliko ljudi koje poznajem. Ljubav, bolest, bilo što, samo ga kontaktirajte putem WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ILI e-pošte: drwalespellhome@gmail.com
    Imajte privatni sastanak s njim i vjerujte mi da vam može pomoći.
    * Čarolije ljubavi
    * Vjenčane čarolije
    * Čarolije ljepote
    * Čarolije bogatstva
    * Čarolije seksualne privlačnosti
    * Casino čarolije
    * Uklonite prokletstva
    * Zaštitne čarolije
    * Čarolije lutrije
    * Čarolije za sreću

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobrodošli ste pročitati moj susret s DR WALEOM, moćnim duhovnim čovjekom kojeg su njegovi preci blagoslovili da liječi bolesti biljem i također obnavlja razoreni dom, upoznao sam DR WALEA jer moja voljena žena želi da se razvedemo i ovo je blagoslovljeno nakon deset godina braka s troje divne djece, djevojčicom od sedam godina i dječakom od četiri godine, odvela je našu kćer iz kuće i ostala sa svojom mamom i ja sam je molila da se vrati kući, ali ona je odbila, bila sam stvarno zbunjena pa sam tražila pomoć i tada Čitala sam o DR WALE-u kako je pomogao ženi da dobije vlastito dijete nakon osam godina braka bez djeteta, kontaktirala sam DR WALE-a objasnio mu moju situaciju, tražio je neke podatke o meni koje sam mu dala, nakon na nekim konzultacijama rekao mi je što trebam učiniti i ja sam učinio kako mi je rečeno, dok ovo tipkam moja žena radi svoj uredski posao u dnevnoj sobi. Ako trebate pomoć istinskog duhovnog čovjeka, DR WALE je vaša posljednja stanica, kontaktirajte ga na WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši