nedjelja, 26. travnja 2015.

Jednostavan način izračuna osobnih karti - osobnost, unutarnje kvalitete i perspektiva razvoja u tarot kartama

Već sam pisala o poveznici između tarota i numerologije, tj. kako se pomoću poznavanja vibracija pojedinih brojeva može olakšati tumačenje karata. Jedan od najvažnijih brojeva u životu svakog od nas definitivno je datum rođenja, koji uvelike određuje našu osobnost i životni put. Poznati mag Aleister Crowley, autor Thoth špila, predlaže metodu kojom iz datuma rođenja pomoću jednostavnog izračuna za svakoga od nas mogu pronaći  osobne tarot karte.

nedjelja, 19. travnja 2015.

Dijagnoza stanja čakri pomoću tarot karata

Osobi koja se nikad nije interesirala ezoterijom i alternativnom medicinom riječ čakre vjerojatno ne znači ama baš ništa. Što su zapravo čakre, gdje se nalaze i kako se dijagnostikom čakri pomoću tarota može dobiti uvid u opće psihofizičko stanje osobe?

ponedjeljak, 6. travnja 2015.

Kako prepoznati dobrog majstora tarota?

Svatko od nas barem se nekoliko puta našao u situaciji, gdje bi bio spreman dati sve za odgovor na samo jedno pitanje: što nosi budućnost? Upravo zbog toga kroz povijest su razvijeni brojni sustavi divinacije kao što su tarot karte, rune ili I Ching. Tarot je s razlogom jedan od najpopularnijih metoda divinacije u Hrvatskoj, budući da se (za razliku od npr. I Chinga) koristi simbolikom koja je relativno bliska i razumljiva zapadnom čovjeku.

Tarot - što simboliziraju štapovi?

Štapovi, mačevi, pehari, zlatnici ...već smo konstatirali kako se boje tarota povezuju s četiri osnovna elementa. Iako se to iz simbola boje štapova (štap / grana koja pušta izdanke) ne bi odmah moglo zaključiti, štapovi u tarotu predstavljaju element vatre i sukladno tome, svojim pojavljivanjem u bacanju pokazuju djelovanje aktivne muške energije, volje i djelovanja. Ako ste upoznati s astrologijom i karakteristikama pojedinih znakova, opći opis vatrenih znakova Ovna, Lava i Strijelca može vam približno predočiti energiju štapova.

Štapovi su najrelevantniji i najlakše je iščitati njihovo značenje kada se pitanje odnosi na biznis, karijeru, realizaciju poslovnih ideja, obaveze i zaštitu vlastitih interesa. Karte štapova od asa do desetke jasno pokazuju razvoj projekta, poduzeća ili karijere od početnog impulsa tj. ideje, preko uspjeha, padova, izazova i postignuća, do konačnog iscrpljenja mogućnosti. Za razliku od zlatnika koji prvenstveno simboliziraju financijsku stranu posla, štapovi su "osobniji" - oni pokazuju vaš osobni potencijal i put prema uspjehu koji je moguć samo putem  aktivnog i usmjerenog djelovanja.

Tko je čovjek štapova?

On je "self-made man", pun inicijative i svaku prepreku vidi kao izazov. Dostojanstven je i nije kavgadžija poput čovjeka mačeva, ali branit će svoje do posljednjeg daha bude li napadnut. Vatra koja plamti u njemu daje mu entuzijazam za postizanjem društvenog priznanja i statusa. On želi voditi, a ne biti vođen. Organizator, menadžer, poduzetnik. Štap je falusni simbol i izdanci na njemu označavaju stvaranje, plodnost, libido. Uspjeh čovjeku štapova ne dolazi sam po sebi, nego ga on uzima kao nešto što mu s pravom pripada. Ponekad pretjeruje i iscrpljuje se u utrci za rezultatima. Preokrenute karte štapova, pogotovo dvorske karte mogu označavati bezinicijativnost, skorojevića i hvalisavca - demonstrativno ponašanje bez pravog pokrića.

Što poručuju štapovi?

Štapovi u bacanju poručuju da je budućnost puna energije i strasti. Kako će se energija vatre manifestirati, zavisi od značenja konkretne karte ali osnovna nota štapova uvijek je potencijal osobnog uspjeha čije ispunjenje ovisi prvenstveno o vama samima. Hoće li vaš projekt, ideja ili novo radno mjesto donijeti i financijski uspjeh, pokazat će konkretnije karte zlatnika, jer štapovi daju rast i ostvarenje koji se ne moraju nužno vezati uz novac. Sreća je na vašoj strani, iako je ponekad morate dohvatiti kroz borbu.

Poruka štapova je: "Djelujte. Tražite i dat će vam se".

subota, 4. travnja 2015.

Tarot i numerologija - tajne brojeva tarot karata

Jedna od najvažnijih stvari koje je potrebno uzeti u obzir pri učenju značenja tarot karata jest broj kojim je pojedina karta označena. Sve karte Velike i Male arkane su numerirane, osim dvorskih karata, no i njima se pridružuju odgovarajući brojevi. Svaki broj nosi određenu vibraciju, tako da su sve karte - nositelji istog broja, u osnovi srodne, npr. sve šestice nose ideju harmonije, vraćanja u ravnotežu nakon burnih promjena koje su došle s peticama. Njihova značenja razlikovat ćemo po kombinaciji boje i broja, tako da će se šestica mačeva i šestica zlatnika odnositi na različite sfere života, pa ih shodno tome moramo i različito tumačiti. To pravilo se odnosi kako na karte Velike, tako i na karte Male arkane, pri čemu se svaka karta Velike arkane odražava u Maloj arkani onako kako se arhetipske situacije odražavaju u svakodnevnom životu. Tumače se brojevi / karte označene brojevima od 1 do 10, a zatim ciklus brojeva počinje ponovno.