subota, 20. veljače 2016.

Let's Talk About Sex

Stiže proljeće i vuče me na nešto laganije, lepršavije  teme... S obzirom na to da o seksu ovdje nije bilo ni spomena, a toliko je bitan dio naše svakodnevice, vrijeme je da ovdje sistematiziram neke svoje bilješke iz prakse. Bit ću jezgrovita i samo ukratko nabrojiti značenja karata koje najrječitije govore o seksu (ili nedostatku istog). Dakle, naglašavam da se u nastavku dana tumačenja karata odnose isključivo na seks i seksualnu privlačnost, a o emocijama,vjenčanjima i vječitom "što on misli o meni" nekom drugom prilikom. Hvala Bogu i tarotu , materijala na te teme imam za deset godina vođenja bloga.  So, let's  talk about sex:

As štapova - početak seksualne veze, pohota, strast. Puls je ubrzan, kožom prolaze trnci kad se promatra objekt požude. Želja za posjedovanjem. Karta nedvosmisleno obećava da će stvari postati vruće.

Vitez štapova - čovjek šibica, lako se zapali ali ubrzo nakon osvajanja već traži sljedeću "tvrđavu". Mnogo želje i seksualne energije. Želi sve i to odmah. 

Đavao - "mišolovka" u kojoj umjesto sira stoji strast i seksualni užitak. Nema ništa loše u tim stvarima promatranima samim po sebi, ali kad je u pitanju Đavao, znamo da u pozadini cijele priče nešto, blago rečeno, nije u redu. Seks dolazi u kompletu s potpunim gubitkom glave i zdravog razuma zbog nekoga tko je manipulator i opsjenar . Obmane, prevare, gaženje principa, sadomazohizam, emotivna ovisnost...nastavite sami ovaj đavolski niz.

4 mačeva - celibat, namjerno ili prinuđeno uzdržavanje od seksualnih odnosa. Partneri odavno spavaju u različitim sobama.

Carica - putena i zrela spolnost. Žena se dobro osjeća u vlastitom tijelu, voli davati i primati užitak. 

Zvijezda - karta transcendentne ljubavi koja nadilazi granice fizičkog tijela. Potpuno spajanje i prožimanje ljubavnika na svim razinama. Može simbolizirati i idealiziranu, platonsku ljubav ali kad dođe do seksa, obećaje zdrav libido, potpuno razumijevanje i gotovo tantričke odnose. 

8 štapova - seks iznenada i nabrzaka, moguća prijevremena ejakulacija.

As zlatnika - karta "prizemljene" seksualnosti. To znači da seks ne mora biti baziran na ljubavi, već uglavnom na fizičkoj želji, a i ponekad na materijalnim stvarima (seks za novac).

Sila - snažna uzajamna privlačnost, postizanje vrhunca. Jedan partner je temperamentan, a drugi ga "kroti" nježnošću. Karta koja nosi najintenzivniju seksualnu energiju u cijelom špilu.

Kočija - agresivni, muški nagon. Želja za osvajanjem, početak intenzivne strasti.Uz loše karte može označavati i nasilje.

Umjerenost - dugotrajni, harmonični odnosi koji s vremenom postaju sve ljepši i uzbudljiviji. Postupno upoznavanje potreba druge strane. Karta međusobne usklađenosti, iako možda sa strane par izgleda čudno (tipa "ljepotica i zvijer").




Nema komentara:

Objavi komentar